Ova veb stranica koristi kolačiće. Saglasni ste sa tim ako nastavite da koristite ovu veb stranicu Ok Više informacija

Energy line

 

RETIN ACTIVE KAPSULE

RETIN ACTIVE capsule, hrana za posebne medicinske namene, je dijetetski prirodni proizvod, kombinacija vitamina A, C, E, ekstrakta borovnice, luteina i zeaksantina.

 

Namenjena je osobama sa oslabljenim vidom, promenama u makuli i senilnom degeneracijom makule, kao i osobama koje žele da očuvaju funkciju vida.

 

Vitamin A (Retinol) ima posebnu važnost u fiziologiji vida i neophodan je za normalan vid. Vitamin A je prirodna komponeta suznog filma, štiti rožnjaču, konjunktivu kao i očne kapke tokom noći i dovodi do stabilizacije suznog filma, važan je za proces održavanja vizuelnog ciklusa i adaptaciju oka na sumrak. Učestvuje u stvaranju vidnog pigmenta (rodopsina) koji se nalazi u ćelijama mrežnjače.

On štiti ćelijske membrane i jača kožu i sluzokožu, čime pomaže sprečavanje brojnih infekcija i nekontrolisanog bujanja tkiva, pa ga s pravom nazivamo "zaštitnikom celog organizma". Neophodan je za stvaranje kolagenih tkiva u toku rasta, ima zaštitno dejstvo protiv opštih i lokalnih infekcija, obnavljanje epitela sluznica i epiderma kože, održavanje menstrualnog ciklusa, okoštavanje i formiranje zuba, za normalnu funkciju žlezda, organa za varenje i jetre i snižavanje nivo holesterola kod aterosklerotičnih pacijenata. 

Hipovitaminoza nastaje usled smanjenog i nedovoljnog unošenja vitamina A u organizmu, a može biti posledica nedovoljne količine masti u ishrani, oštećenja jetre, kao i uzimanja estrogenskih hormonskih preparata. Najčešći simptomi deficita vitamina A su isušivanje rožnjače, nakupljanje mikroorganizama i noćno slepilo.

Pri nedostataku vitamina A dolazi do povećanja osetljivosti na infekcije i sledećih pojava: sušenje kože, opadanje kose, pojava noćnog slepila (kokošije slepilo), smanjenja oštrine vida i povećanje osetljivosti na svetlost. Javlja se i sušenje konunktive (kseroza), i sušenje i omekšavanje rožnjače (kseromalacija), kasnije i ulceracije rožnjače.

 

Lutein – očni pigment posebno važan zbpog svoje sposobnosti da filtrira plavo svetlo i time štiti najosetljivije delove mrežnjače.

Zeaksantin – zajedno sa luteinom učestvuje u zaštiti ćelija mrežnjače

Borovnica – sadrži 15 anticijanozida koji su antioksidansi i pospešuju regeneraciju rodopsina (mrežnjačin purpur - pigment retine, fotosenzibilni protein koji se pri jačem svetlu brzo uništava i potrebno mu je oko 30 minuta da se kompletno obnovi)

Vitamini C i E – korisni su zbog antioksidnasnog delovanja na fotoreceptore mrežnjače.

Proizvod Retin Active je komforan za primenu i u samo jednoj dnevnoj dozi (1 kapsula) sadrži potrebnu količinu svih vitamina i bioflavonaida (lutein i zeaksantin) za suplementaciju kod većine stanja i bolesti oka, nastalih usled deficijencije.

Proizvod ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu i GMO.

Proizvod je upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Aktivni sastojci:

- Vitamin C (L-askorbinska kiselina) ....................... 180,0 mg (%RDA 225)

- Vitamin E (DL-α-tokoferol-acetat) ...................... 30,0 mg TE (%RDA 250)

- Suvi ekstrakt ploda borovnice (Vaccinium myrtillus) ........ 60,0 mg 

- standardizovano na 25% antocijanozida ..................... 15,0 mg

- Lutein iz cveta kadife (Tagetes erecta) .........................15,0 mg

- Vitamin A (retinol-acetat) ............................... 1.200,0 µg RE (%RDA 150)

- Zeaksantin iz cveta kadife (Tagetes erecta) .............. 0,68 mg

Način upotrebe:

Odrasli: 1 kapsula dnevno, popiti sa malo vode.

Pakovanje:

20 kapsula

Proizvod je dostupan u privatnim i državnim apotekama - bez recepta.

 

Partneri za online poručivanje:

 

 

 

 

 

Copyright BGB Italiana 2014.
Powered by SOL Produkcija.