Ova veb stranica koristi kolačiće. Saglasni ste sa tim ako nastavite da koristite ovu veb stranicu Ok Više informacija

 

 

Preparati protiv opadanja kose

 

RIGENFORTE BIOTINAX KONCENTROVANI LOSION U AMPULAMA, SA MATIČNIM ĆELIJAMA, PROTIV OPADANJA KOSE

RIGENFORTE® koncentrovani losion

BIOTINAX TECHNOLOGY

monodozne ampule 12x10ml

Koncentrovani losion Rigenforte predstavlja efikasan tretman protiv opadanja kose. Bogat je sastojcima koji hrane, toniziraju i jačaju kosu i folikule vlasi. Osmišljen je da sprečava opadanje kose i istovremeno doprinosi jačanju vlasišta i same dlake. Masaža kože glave ovim losionom sprečava istanjivanje i opadanje kose i oživljava fiziološku funkciju bulbusa dlake.

Kliničko testiranje* izvedeno u saradnji sa italijanskim Univerzitetom nad 20 učesnika sa problemom preteranog opadanja kose (muškarci i žene) tokom tri meseca, pokazalo je smanjenje perutanja, iritacije, produkcije sebuma, prestanak opadanja kose i jačanje kose.

 

Rezultati kliničke studije:

 

                                                           nakon 60 dana                nakon 90 dana

opadanje kose tokom pranja                 -57%                                 -59%

perutanje i svrab                                      -75%                                  -85%

jačina kose **                                           +41%                                 +51%

 

*u kliničkoj studiji kombinovana je upotreba Rigenforte ampula i šampona protiv opadanja kose za prevenciju i zaustavljanje gubitka kose.

** jačina kose se odnosi na njenu učvršćenost za vlasište a određuje se testom povlačenja (pull test)

 

Proizvod ne sadrži: boje, parabene i silikone. Dermatološki testirano.

Sastav

Aktivni sastojci:
• Biotinax® patentirana formula kompanije ESI koja sadrži biotin (vitamin H), metionin i cistin. Metionin i cistin su sumporne aminokiseline koje ojačavaju keratinsku strukturu kose, dajući joj čvrstinu i elastičnost. Biotin dovodi u ravnotežu proizvodnju sebuma i na taj način eliminiše probleme koje uzrokoju njegovo preterano lučenje (seboroični dermatitis, pojava peruti) ili nedovoljno lučenje (gubljenje sjaja, preterano isušivanje).

 

Capixyl TM mešavina acetil- tetrapeptida i ekstrakta crvene deteline. On deluje na glavne faktore koji dovode do gubitka kose. Capixyl TM inhibira aktivnost enzima 5 -alfa reduktaze čime se smanjuje produkcija DHT koji je odgovoran za androgeni tip alopecije. Suzbija preveremenu minijaturizaciju folikula dlake i poboljšava pričvršćenost dlake u vlasište, čime se sprečava prevremeno ispadanje dlake iz korena kose. Capixyl TM deluje umirujuće i sprečava upalu i iritaciju vlasišta.

• Matične ćelije - stimulišu obnavljanje bulbe i korena kose. Kako proističe iz studije objavljene u Žurnalu primenjenih nauka, švajcarska jabuka Uttwiler sadrži aktivni princip koji može da uspori starenje epidermalnih ćelija, produži životni vek ćelija i aktivira ponovni rast kose kod osoba koje imaju predispozicije za ćelavost. Folikule dlake kože glave, u stvari, predstavljaju pravi rezervoar matičnih ćelija kože. Jedna od karakteristika matičnih ćelija jabuke je i interakcija sa ćelijama bazalnog sloja epiderma. Matične ćelije jabuke su u stanju da prodru u dermis gde dolazi do interakcije sa ćelijama dermisa; pokazuju jako regenerativno i reaktivirajuće dejstvo na folikul dlake, stimulišu ponovni rast kose i sprečavaju njeno opadanje i time odlažu pojavu fiziološkog starenja folikula dlake. Matične ćelije, ove posebne sorte jabuka, našle su svoju primenu na polju kozmetike, kao “obnavljači” ćelija u “anti-ageing” proizvodima i u proizvodima koji preventivno deluju na opadanje kose zahvaljujući svojoj sposobnosti da utiču na mehanizme obnavljanja i zaštite ćelija.  

Pakovanje

12 ampula x 10ml

Način upotrebe

sadržaj cele ampule svakodnevno naneti na suvu ili mokru kosu i masirati do potpune apsorpcije. Ne ispirati. Ampule su za jednokratnu upotrebu - sadržaj iskoristiti odmah nakon otvaranja! Brzo se suši, ne masti i ne otežava kosu, ostavlja je mirisnom i čistom. Najbolji rezultati dobijaju se korišćenjem u kombinaciji sa Rigenforte šamponom protiv opadanja kose. Trajanje tretmana: preporučuje se svakodnevno nanošenje ampula prvih 12 nedelja, a nakon toga aplikovati 1-2 ampule sedmično. Za održavanje zdrave i jake kose ovaj tretman sprovoditi 2-3 puta godišnje.

 

Proizvod je dostupan u privatnim i državnim apotekama i DM i Lilly drogerijama - bez recepta.

 

Partneri za on-line poručivanje:

 

 

 

 

 

Copyright BGB Italiana 2014.
Powered by SOL Produkcija.