Ova veb stranica koristi kolačiće. Saglasni ste sa tim ako nastavite da koristite ovu veb stranicu Ok Više informacija

Vitamini i minerali

 

RETIN ACTIVE KAPSULE

RETIN ACTIVE capsule, hrana za posebne medicinske namene, je dijetetski prirodni proizvod, kombinacija vitamina A, C, E, ekstrakta borovnice, luteina i zeaksantina.

 

Namenjena je osobama sa oslabljenim vidom, promenama u makuli i senilnom degeneracijom makule, kao i osobama koje žele da očuvaju funkciju vida.

 

Vitamin A (Retinol) ima posebnu važnost u fiziologiji vida i neophodan je za normalan vid. Vitamin A je prirodna komponeta suznog filma, štiti rožnjaču, konjunktivu kao i očne kapke tokom noći i dovodi do stabilizacije suznog filma, važan je za proces održavanja vizuelnog ciklusa i adaptaciju oka na sumrak. Učestvuje u stvaranju vidnog pigmenta (rodopsina) koji se nalazi u ćelijama mrežnjače.

On štiti ćelijske membrane i jača kožu i sluzokožu, čime pomaže sprečavanje brojnih infekcija i nekontrolisanog bujanja tkiva, pa ga s pravom nazivamo "zaštitnikom celog organizma". Neophodan je za stvaranje kolagenih tkiva u toku rasta, ima zaštitno dejstvo protiv opštih i lokalnih infekcija, obnavljanje epitela sluznica i epiderma kože, održavanje menstrualnog ciklusa, okoštavanje i formiranje zuba, za normalnu funkciju žlezda, organa za varenje i jetre i snižavanje nivo holesterola kod aterosklerotičnih pacijenata. 

Hipovitaminoza nastaje usled smanjenog i nedovoljnog unošenja vitamina A u organizmu, a može biti posledica nedovoljne količine masti u ishrani, oštećenja jetre, kao i uzimanja estrogenskih hormonskih preparata. Najčešći simptomi deficita vitamina A su isušivanje rožnjače, nakupljanje mikroorganizama i noćno slepilo.

Pri nedostataku vitamina A dolazi do povećanja osetljivosti na infekcije i sledećih pojava: sušenje kože, opadanje kose, pojava noćnog slepila (kokošije slepilo), smanjenja oštrine vida i povećanje osetljivosti na svetlost. Javlja se i sušenje konunktive (kseroza), i sušenje i omekšavanje rožnjače (kseromalacija), kasnije i ulceracije rožnjače.

 

Lutein – očni pigment posebno važan zbpog svoje sposobnosti da filtrira plavo svetlo i time štiti najosetljivije delove mrežnjače.

Zeaksantin – zajedno sa luteinom učestvuje u zaštiti ćelija mrežnjače

Borovnica – sadrži 15 anticijanozida koji su antioksidansi i pospešuju regeneraciju rodopsina (mrežnjačin purpur - pigment retine, fotosenzibilni protein koji se pri jačem svetlu brzo uništava i potrebno mu je oko 30 minuta da se kompletno obnovi)

Vitamini C i E – korisni su zbog antioksidnasnog delovanja na fotoreceptore mrežnjače.

Proizvod Retin Active je komforan za primenu i u samo jednoj dnevnoj dozi (1 kapsula) sadrži potrebnu količinu svih vitamina i bioflavonaida (lutein i zeaksantin) za suplementaciju kod većine stanja i bolesti oka, nastalih usled deficijencije.

Proizvod ne sadrži: gluten, derivate mleka, laktozu i GMO.

Proizvod je upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Aktivni sastojci:

- Vitamin C (L-askorbinska kiselina) ....................... 180,0 mg (%RDA 225)

- Vitamin E (DL-α-tokoferol-acetat) ...................... 30,0 mg TE (%RDA 250)

- Suvi ekstrakt ploda borovnice (Vaccinium myrtillus) ........ 60,0 mg 

- standardizovano na 25% antocijanozida ..................... 15,0 mg

- Lutein iz cveta kadife (Tagetes erecta) .........................15,0 mg

- Vitamin A (retinol-acetat) ............................... 1.200,0 µg RE (%RDA 150)

- Zeaksantin iz cveta kadife (Tagetes erecta) .............. 0,68 mg

Način upotrebe:

Odrasli: 1 kapsula dnevno, popiti sa malo vode.

Pakovanje:

20 kapsula

Proizvod je dostupan u privatnim i državnim apotekama - bez recepta.

 

Partneri za online poručivanje:

 

 

 

Copyright BGB Italiana 2014.
Powered by SOL Produkcija.